Hvor LEAN kan man blive på en uge?

Vores graduates på Pharma Academy har for nyligt haft undervisning i LEAN, som strejkede sig over fem dage, hvor de blev klogere på, hvilken betydning LEAN kan have for effektiviteten i en produktionsproces. Ligeledes fik de øjnene op for, hvilke overvejelser man bør gøre sig ved brug af den velkendte forretningsfilosofi, når man arbejder i medicinalbranchen. Undervisningen bestod blandt andet af: teoretisk gennemgang af LEAN principper og værktøjer, samt praktiske øvelser herunder at løse en virkelig LEAN-opgave for en kunde.

Søren Bøgh Brier,
Graduate i Pharma Academy

“Hvor LEAN kan man blive på en uge? Når der er én dags teori, én dag med leg og tre dage hos en ægte kunde, så kan man få af afmystificeret emnet i sådan en grad at man tør tage LEAN værktøjskassen frem og gå i gang med at bruge den. Det, der gør, at den lidt hårde undervisningsform virker for mig, skal dels findes i et godt sæt lektier, men vigtigere endnu så bygger LEAN modulet på en lang række kompetencegivende moduler i AlfaNordic Academy. Og så skyldes det underviserne Michael og Mogens, der forstår at LEAN skal læres ved at se og prøve vingerne af i praksis. Tak for et godt kursus!”

"Vi har lært de unge at se"

Vores graduates blev klædt på af vores to kompetente senior konsulenter fra AlfaNordic Michael Jack Truelsen og Mogens Høegh Bech 
til at kunne håndtere den komplekse rolle i forandringsprocesser. Her har der været særligt fokus på at kunne motivere og kommunikere med diverse interessenter, samt have et overblik over de aktive og passive komponenter i processen.

I overført betydning fortæller underviserne om, hvordan de har givet de unge et værktøj i form af ”vidvinkelsbriller”. Når de unge graduates står hos en virksomhed som konsulent og har fikset problemets hovedkerne, har de nu også fået nogle værktøjer til, hvordan man skaber et overblik, og dermed sikrer sig at problemet ikke opstår andre steder i processen.

Som del af undervisningen var der blandt andet sat en dag af til et LEAN spil, som blev faciliteret af vores eksterne underviser 
Frank Hansen. Det fungerede som en praktisk øvelse, og her fik vores graduates lov til at bruge teorien og kombinere den med praksis i et tænkt produktionsmiljø. De oplevede herigennem vigtigheden af:

  • At samarbejde og kommunikere på tværs af processen
  • Have en virkelig god strategiplanlægning
  • Udforske flere mulige løsninger og implementering af procesoptimeringer
  • At samarbejde og kommunikere på tværs af processen
  • Have en virkelig god strategiplanlægning
  • Udforske flere mulige løsninger og implementering af procesoptimeringer
  • At samarbejde og kommunikere på tværs af processen
  • Have en virkelig god strategiplanlægning
  • Udforske flere mulige løsninger og implementering af procesoptimeringer

Undervisning med et praktisk islæt

Den teoretiske undervisning blev afprøvet på en kundeopgave i en farmaceutisk virksomhed. Her formåede graduates som et team at demonstrere deres nye viden om LEAN i et produktionsflow, ved brug af brown paper, post-it notes og en gruppe kloge hoveder, som de kunne stille nysgerrige spørgsmål til. Afslutning på LEAN-undervisningen foregik som eksamen, hvor graduates havde en fremlæggelse for kunden af deres observationer og faciliterede et løsningsforslag som kunden kan arbejde videre med efterfølgende.

”Det var en rigtig god oplevelse for os alle i teamet, at have besøg af graduates fra AlfaNordic. Ved brug af en mængde data fra vores produktion kombineret med nogle velforberedte interviews af medarbejderne, fik vi friske øjne på vores processer og input til nye kreative og innovative idéer til det forandringsarbejde vi står foran. Vi så nogle nye muligheder og står efterfølgende med nogle meget konkrete aktioner, som vi kunne arbejde videre med allerede dagen efter – tak for de friske øjne.
Mvh. en glad kunde”

”Det var en rigtig god oplevelse for os alle i teamet, at have besøg af graduates fra AlfaNordic. Ved brug af en mængde data fra vores produktion kombineret med nogle velforberedte interviews af medarbejderne, fik vi friske øjne på vores processer og input til nye kreative og innovative idéer til det forandringsarbejde vi står foran. Vi så nogle nye muligheder og står efterfølgende med nogle meget konkrete aktioner, som vi kunne arbejde videre med allerede dagen efter – tak for de friske øjne.
Mvh. en glad kunde”

Afslutning og diplomer

”Som leder af Pharma Academy er jeg virkelig stolt over at se vores graduates fremlægge på en yderst professionel måde overfor en kunde, som har stillet en regulær LEAN-opgave. Graduates formår at trække på viden fra den øvrige modulundervisning i Pharma Academy, som blandt andet omfatter GMP, proces-forståelse, dokumentationskrav, projektledelse og personlig empowerment. Det er hele essensen af graduate-programmet samlet i ét.”

Anita Birgit Petersen,
Senior Manager, AlfaNordic Academy.

Afslutning og diplomer

”Som leder af Pharma Academy er jeg virkelig stolt over at se vores graduates fremlægge på en yderst professionel måde overfor en kunde, som har stillet en regulær LEAN-opgave. Graduates formår at trække på viden fra den øvrige modulundervisning i Pharma Academy, som blandt andet omfatter GMP, proces-forståelse, dokumentationskrav, projektledelse og personlig empowerment. Det er hele essensen af graduate-programmet samlet i ét.”

Anita Birgit Petersen,
Senior Manager, AlfaNordic Academy.

Vil du vide mere?

Vil du høre mere om talentudviklingsprogrammerne i AlfaNordic Academy, er du velkommen til at kontakte
Managing Director, Frank Winther-Hinge, eller Senior Manager, Anita Petersen – både hvis du som virksomhed tænker på at ansætte en ny medarbejder, eller hvis du ønsker at blive kandidat til programmet.

Er det dig vi søger?

Lige nu søger vi kandidater til et nyt team på Pharma Academy samt kandidater, som kunne tænke sig at blive Produktion Support trainee i et GMP-reguleret produktionsmiljø i Life Science branchen.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Vi benytter os af cookies for at generere statistik samt optimere brugervenligheden og funktionaliteten. 
I vores cookiepolitik kan du finde mere information om vores brug af cookies og hvordan man sletter eller blokerer disse. 
Hvis du ikke aktivt foretager et valg, men fortsætter med dit besøg på vores hjemmeside, samtykker du til vores anvendelse af cookies.