Grafisk Facilitering for Alumne

Trods en coronatid med social distance, har AlfaNordic Academy for fjerde gang afholdt sit Alumnemøde med stor succes.
Et alumnemøde for nuværende og tidligere graduates, samt deres respektive mentorer. Denne gang over emnet Grafisk Facilitering, hvor Marie Rohrsted fra virksomheden Spinoff var facilitator, og stod for at tage alumnegruppen igennem de forskellige grafiske elementer, samt tips og tricks. Et værktøj der er særligt relevant som projektleder, hvor man vil afvige lidt fra den normale PowerPoint præsentation.

På kurset lærte deltagerne at tegne simple grafiske illustrationer, der kan fungere som et effektivt værktøj til at skabe fælles forståelse og gode rammer for interesse og engagement i en gruppe.

”Jeg fik fornøjelsen at afholde 1.5 timers online kursus i grafisk facilitering for AlfaNordics Alumne. Vi var ca. 20 deltagere og alle var virkelig engagerede, nysgerrige og vi fik tegnet og prøvet alle teknikkerne i løbet af kurset” (Marie Rohrsted).

Generelt når vi i dagligdagen går til møder, planlægger strategi eller i det hele taget formidler budskaber internt og eksternt i virksomheder, gøres der oftest brug af en verbal formidling, med understøttelse af en PowerPoint præsentation.

Grafisk facilitering er et effektivt værktøj, der kan fungere som et alternativ til PowerPoint præsentationen og møde-oplægget. Meningen er at tegne mens man formidler. Det fungerer godt, da man skaber større engagement og bedre interaktion med sine modtagere imens man fortæller.

Marie Rohrsted
Grafisk facilitator og proceskonsulent,
Spinoff

At tegne, det du taler om, styrker dig i at involvere dine deltagere og gøre dine budskaber klare. Du lærer enkel tegneteknik så du let og hurtigt kan visualisere dine budskaber så du sikrer at alle forstår det samme og undgår misforståelser. Grafisk facilitering er et stærkt og effektfuldt kommunikationsværktøj, der kan bruges til at skabe fælles forståelse og gode rammer for interaktion blandt mødedeltagerne. Især når du arbejder i tværfaglige teams eller projekter, hvor projektmedlemmerne taler ”hvert sit sprog”.
Alle kan tegne, og på blot 1.5 time er du godt i gang!”

I en tid hvor vi alle er underlagt covid-19 foranstaltninger, og opfordres til at blive hjemme fra arbejdspladsen, mindske social fysisk kontakt, og holde os hjemme så vidt muligt – er det godt at finde andre måder at opretholde sit netværk på. Alumnegruppen består af tidligere graduates samt Academys undervisere og mentorer, der hvert halve år samles fysisk, og nu online, for at deltage i et personligt udviklende kursus.

Det fungerede super godt, og vi ser allerede frem til næste spændende Alumnemøde i Q2-2021.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Vi benytter os af cookies for at generere statistik samt optimere brugervenligheden og funktionaliteten. 
I vores cookiepolitik kan du finde mere information om vores brug af cookies og hvordan man sletter eller blokerer disse. 
Hvis du ikke aktivt foretager et valg, men fortsætter med dit besøg på vores hjemmeside, samtykker du til vores anvendelse af cookies.