AlfaNordic Academy: Graduate-hold giver unge professionelle den bedst mulige start i pharma-branchen

På AlfaNordic Academys Graduate-hold får deltagerne en erhvervsmæssig erfaring, der normalt kun erhverves over langt længere tid. Mange kursister får ret hurtigt stillinger med et ansvar, man normalt først ville opnå langt senere.

AlfaNordic Academy – der er en del af NIRAS Gruppen – tilbyder unge nyuddannede kandidater inden for pharma-branchen en unik kombination af arbejde, videreuddannelse og coaching. Et struktureret graduate forløb som på to år giver deltagerne en erhvervsmæssig erfaring, der under normale omstændigheder kun kan erhverves over en langt længere ansættelse. Tidligere deltagere har opnået stillinger og ansvar, som normalt tildeles langt mere erfarne ansatte.

AlfaNordic Academy – en del af NIRAS Gruppen – har gennem en årrække tilbudt nyuddannede kandidater et kombineret arbejds- og uddannelsesforløb i graduateprogrammet ’Pharma Academy’. De unge graduates ansættes hos AlfaNordic for en periode på to år, men de sendes ud som juniorkonsulenter for at arbejde hos en række af Danmarks førende pharma- og life science-virksomheder.

Desuden får den enkelte graduate tilknyttet en uddannet AlfaNordic-mentor. Mentor og mentee taler sammen hver 14. dag i løbet af det to-årige forløb for at diskutere igangværende opgaver og kommende udfordringer. Vidensdeling og sparring fra mentor til mentee er essensen i dialogen.

“Vi forbereder de unge på, hvilke roller og forventninger, der er på en arbejdsplads med ældre kolleger, der har en anden type baggrund og erfaring end dem selv. Dermed bidrager vi til at give de unge den bedst mulige start på arbejdslivet.”

Frank Winther-Hinge, Vice President i AlfaNordic.

De unge følger et undervisningsforløb på 8 moduler hos AlfaNordic over den 2-årige periode. I løbet af de 8 moduler undervises vores graduates i en række temaer, der er helt centrale for medicinalindustrien, som de typisk ikke har stiftet bekendtskab med i deres uddannelsesforløb på universitet.

IT og robot-teknologi

Modulerne på Pharma Academy omfatter faglige elementer som lovgivning, farmaceutisk kvalitetssystem og produktionsregler, med udgangspunkt i gældende GMP-regulativer og erfaringer. Dertil kommer dokumentation, produkter og teknologier i branchen, IT og robotteknologi, projektledelse, procesforståelse, kvalificering/validering og LEAN.

Hos AlfaNordic har vi indgået en aftale med Videnscenter for Automation og robotteknologi på Syddansk Erhvervsskole i Odense, hvor Academy graduates får konkret førstehåndserfaring med robotprogrammering, da det i stigende grad bliver mere og mere efterspurgt inden for medicinalindustrien.

“Essensen i deltagernes personlige udvikling på AlfaNordic Academy er, at vi på en struktureret måde beder vores graduates om jævnligt at reflektere over det de lærer, det de oplever og deres egen adfærd og tanker.”

Anita Birgit Petersen, Talent Coach i AlfaNordic

Personlig udvikling og selvindsigt

Hele vejen gennem programmet er der fokus på personlig udvikling af vores graduates gennem jævnlige udviklingssamtaler med AlfaNordic Academys interne talent coach, Anita Petersen, der også er med til at rekruttere de unge nyuddannede til Pharma Academy.

I AlfaNordic er vores store fokus på den personlige udvikling det, der rykker vores graduates aller mest i vores program, lige fra den første dag på bootcamp til den sidste dag ved den afsluttende eksamen, hvor de skal præsentere en rapport over hele deres 2-årige forløb. Essensen i den personlige udvikling er, at vi på en struktureret måde beder dem om jævnligt at reflektere over det de lærer, det de oplever og deres egen adfærd og tanker. 

“De unge får i løbet af de to års forløb på AlfaNordic Academy en erfaring, som de måske skulle bruge op mod fem år på at opnå under normale omstændigheder.”

Frank Winther-Hinge, Vice President i AlfaNordic.

Et af modulerne i Pharma Academy forløbet hedder Personal Development & Empowerment. Her fokuserer man på deltagernes personlige egenskaber i relation til eksempelvis lederskab, konflikthåndtering og stresshåndtering.

Som led i vores uddannelse har vi også fokus på nutidens organisationskulturer, herunder hvordan Generation X, Y og Z arbejder og agerer sammen. Vi forbereder de unge på, hvilke roller og forventninger, der er på en arbejdsplads med ældre kolleger, der har en anden type baggrund og erfaring end dem selv. Dermed bidrager vi til at give de unge den bedst mulige start på arbejdslivet.

Bootcamp hos jægersoldater

En ret overraskende del af AlfaNordic Academy uddannelsen består i, at de unge graduates sendes fire dage til Jylland på en bootcamp, der drives i samarbejde med tidligere jægere fra Jægerkorpset.

Her gennemgår de en række individuelle øvelser og holdopgaver, som skal bidrage til at opbygge holdånd og lederevner. Deltagerne bliver udfordret, så de lærer, hvordan de reagerer i pressede og stressede situationer.

Idéen med at sende graduates på bootcamp er en måde at kickstarte deres forløb med at lære sig selv bedre at kende. Både når de skal samarbejde med andre, og når de selv føler sig pressede. På Bootcampen får vores graduates undervisning i forskellige ledelseværktøjer og øvelserne giver dem en værdifuld viden og selvindsigt, som følger dem resten af deres arbejdsliv.

Stor efterspørgsel på AlfaNordic Academy Graduates

Graduateprogrammet i AlfaNordic Academy er igennem årene blevet modtaget særdeles godt i den danske pharma-branche, og der er rift om de kandidater, som deltager i uddannelsen. I 2016 modtog AlfaNordic Dansk Industris Initiativpris for netop dette uddannelsestiltag til branchen.

De unge får i løbet af de to års forløb på AlfaNordic Academy en erfaring, som de måske skulle bruge op mod fem år på at opnå under normale omstændigheder. I AlfaNordic ser vi således ofte, at deltagerne i vores forløb efterfølgende får ret ansvarsfulde stillinger som eksempelvis projektledere eller teamledere, som unge nyuddannede normalt ikke kommer i betragtning til.

Opstart på nyt Graduate Team

AlfaNordic Academy opstarter graduate forløb en til to gange årligt. Team 5 starter deres 2-årige forløb fra uge 16, 2021, hvor de skal på en 4 dages boot camp.

Det forventes, at team 6 opstartes i løbet af efteråret 2021. Der er stadig mulighed for at blive og få tilknyttet graduates på begges teams.
Læs mere om Pharma Academy her.
Kontakt AlfaNordic Academy her.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Vi benytter os af cookies for at generere statistik samt optimere brugervenligheden og funktionaliteten. 
I vores cookiepolitik kan du finde mere information om vores brug af cookies og hvordan man sletter eller blokerer disse. 
Hvis du ikke aktivt foretager et valg, men fortsætter med dit besøg på vores hjemmeside, samtykker du til vores anvendelse af cookies.