Bootcamp – om ledelse, samarbejde og coaching

Som graduate i AlfaNordic Academy, bliver man en del af et team og starter ud med at komme på Bootcamp med 3 tidligere jægersoldater i 4 dage. Formålet er at træne ledelse, da det er limen i en virksomhed, der får de andre elementer (mål, opgaver, ressourcer, medarbejdere og struktur) til at fungere som en helhed. Dette øves gennem forskellige teambuilding øvelser i en udendørs setting.

”Bootcamp har givet os et fælles startpunkt – og noget vi vil huske og dele for evigt”

Frederik Sørensen,
Graduate Team 5,
AlfaNordic Academy

Mandag morgen kl. 06 kørte bussen mod Jylland med de 10 graduates. Alle var spændte på, hvad der skulle ske. Alle gik ind med et positivt mindset, hvilket hurtigt blev udfordret af mangel på søvn, samt udfordrende opgaver, der krævede konstant omstillingsparathed.

Dagene forløb med skiftende undervisning i mental træning, værdier og metodik, samt praktiske opgaver. Ingen af dagene var ens, og alle graduates fik et hav et nye indtryk, imens de havde fokus på ledelse, samarbejde og vejen til den gode løsning.

De undervisningsmæssige opgaver lagde primært fokus på at udvikle individet, hvorimod de praktiske opgaver fokuserede på individets udvikling i et team.

Hvis jeg skal beskrive det i et enkelt ord. Uvurderlig. Bootcampen gav mig en indsigt i, hvordan jeg kan arbejde med mig selv, og samtidig hvordan jeg kan arbejde med et team. Gennem virksomhedssimulering  fik de lavet en brugbar ramme, som kan tilpasses til alle typer virksomheder – og alle teams.

Opgaverne handlede om løsningsorienteret samarbejde, uddelegering af ansvar og at kunne skabe overblik over mulige situationer og problemstillinger. De 10 graduates skiftedes til at fungere som projektledere på opgaven, samt diverse andre roller – for at undersøge hvordan de trives og fungerer i  forskellige konstellationer. Hele ugen fokuserede på anvendelsen af personlighedsprofiler. Dette skabte et system og en fælles referenceramme, der gjorde det lettere at forstå hinandens behov i pressede situationer.

For mig, har det givet et uvurderligt sammenhold på vores Team. Der blev lagt stor vægt på, at vi ikke havde løst opgaverne korrekt, før ALLE fra holdet var igennem. Man kunne altså ikke lade en soldat forblive i slagmarken og forgå i mudderet – lige så vel som at man skal sørge for at have alle med i et projekt.

Med løbende coaching af jægersoldaterne og afslutningsmæssig evaluering fik alle udforsket og forstået, hvordan man ser hinanden og ligeledes, hvordan man selv bliver opfattet i en gruppedynamik og med ledelseskasketten på.

Efter 4 uforglemmelige dage med masser af indtryk og nye læringer i den mentale rygsæk, kunne de 10 graduates vende snuden hjemad med et nyt boost til hverdagens arbejdsopgaver i medicinalbranchen, hvor de skal arbejde som juniorkonsulenter de næste 2 år.

Vil du vide mere?

AlfaNordic Academy opstarter graduate forløb 1-2 gange årligt.
Team 5 startede deres 2-årige graduate forløb i uge 16.
Vi forventer at opstarte et team 6 i løbet af efteråret 2021, og der er stadig mulighed for at blive graduate i Pharma Academy.

Læs mere om Pharma Academy her.
Kontakt AlfaNordic Academy her.

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Vi benytter os af cookies for at generere statistik samt optimere brugervenligheden og funktionaliteten. 
I vores cookiepolitik kan du finde mere information om vores brug af cookies og hvordan man sletter eller blokerer disse. 
Hvis du ikke aktivt foretager et valg, men fortsætter med dit besøg på vores hjemmeside, samtykker du til vores anvendelse af cookies.