FAQ

Find svar på det meste

Life Science Academy

Opload dit CV og eksamensbevis eller karakterudskrifter, samt en motiveret ansøgning, hvor du beskriver hvem du er, hvad der driver dig og hvorfor du gerne vil være Trainee ved Life Science Academy til vores HR-system via dette link

Det er et krav, at du har gennemført og afsluttet din videregående uddannelse, når du påbegynder traineeforløbet. Men du er velkommen til at sende os din ansøgning i slutningen af dit studie, hvis du med sikkerhed ved, at du vil have afsluttet din uddannelse, når traineeforløbet begynder. 

AlfaNordic Academy ønsker at få de bedste indenfor branchen, ind i traineeforløbet. Du kan ansøge, når du er helt nyuddannet og op til 4 år efter. Det er okay, hvis du har fået lidt erhvervserfaring under eller efter studiet – vi vil glæde os til at se din ansøgning alligevel. 

For at blive Trainee hos Life Science Academy, er det en forudsætning at du: 

 • Har interesse for produktion af lægemidler, fødevarer, medicinsk udstyr eller bioteknologiske produkter.
 • Ønsker at indgå i projektarbejde eller produktionssupport i life science-industrien.
 • Har afsluttet din uddannelse indenfor life science-området, f.eks. som kemiingeniør, farmaceut, automationsteknikker eller anden bioteknologisk rettet uddannelse indenfor de sidste 4 år. Du må gerne søge, når du er i slutningen af studiet, men din uddannelse skal være afsluttet inden traineeforløbet starter. 
 • Har opnået flotte akademiske resultater.
 • Har vist engagement, gå-på-mod og gode samarbejdsevner, f.eks. igennem frivilligt arbejde, et studiejob, sport eller andre fritidsaktiviteter.
 • Det er en fordel, hvis du har haft studierelevant arbejde under eller efter studiet, gerne i life science-branchen. 
 • Er ambitiøs, videbegærlig og struktureret.
 • Er god til at motivere dig selv og disciplineret til at planlægge din egen tid.
 • Har kvalitets- og procesforståelse, og kan omsætte teori til praksis. 
 • Ser dig selv som en engageret kollega, der brænder for spændende udfordringer. 
 • Taler og skriver dansk og engelsk på højt niveau. 
 • Har gyldigt kørekort.

Ja, når du har sendt din ansøgning, vil du modtage en bekræftelse på mail om, at ansøgningen er modtaget via vores HR-system. 

Vi læser alle kandidaters ansøgninger, CV’er, karakterudskrifter og eksamensbeviser. Derefter udvælger vi dem, som vi gerne vil se til en samtale. Går du ikke videre, får du besked på mail.

Efter 1. runde af samtaler, udvælger vi dem, som vi gerne vil se igen til endnu en samtale. Vi ringer til dig, og giver dig besked, og skulle du få afslag, får du også en begrundelse dertil. Går du videre til 3. runde samtaler, vil du møde både os og en repræsentant for en af de life science-virksomheder, som vi samarbejder med. Vi vil derefter ringe til dig med besked om du bliver Trainee eller ej. Skulle du få afslag, vil vi naturligvis give dig en begrundelse. 

Ja. Hvis du ikke går videre til en samtale, vil du få besked på mail via vores HR-system. Går du videre til samtale, og vi bagefter ikke udvælger dig som kommende Trainee, vil du modtage et personligt afslag og en begrundelse. 

Som Trainee hos Life Science Academy, vil du få en hurtigt få viden om arbejdsgangen i branchen, hvor du vil blive introduceret til mange forskelligartede opgaver. Forløbet er tiltænkt som en hurtig adgang til branchen, hvor du bliver klædt på til at bestride opgaver indenfor driftssupport, projektdeltagelse, analyse m.m. 

Hver måned mødes du med din mentor. Det er en særlig udvalgt kollega, som er uddannet mentor i AlfaNordic. Mentorens rolle vil være at følge og vejlede dig under hele forløbet. Overgangen fra studerende til medarbejder kan være svær, og derfor vil vi gerne støtte op om dig og din udvikling, både fagligt og personligt. AlfaNordic består af mere end 60 højt specialiserede medarbejdere indenfor farma- og biotekbranchen. Vi tror på, at effektiv vidensdeling har en synergieffekt, så 2+2 bliver 5. 

Ja, men det skal ikke kun være løn, der driver dig. Vi går efter graduates, som brænder for dét de laver. Sådan er vores konsulenter, og vi tror på, at passion er en afgørende faktor for succes. 

Traineeforløbet strækker sig over 9 måneder, hvor graduateforløbet strækker sig over 2 år. Du arbejder ude i en virksomhed fra dag ét i begge programmer, men traineeprogrammet er mere intenst, idet der er hyppigere undervisning, hvoraf en del er selvstudie med bøger, der skal læses i fritiden. I graduateforløbet skal der skrives en hovedopgave med afsluttende eksamen – det skal du ikke på traineeforløbet. Der er optag én gang om året til Pharma Academy, mens der er løbende optag på Life Science Academy 5 gange om året. For at gøre det mere overskueligt for dig, har vi udarbejdet denne tabel, hvor du let kan danne dig et overblik over forskellighederne ved de to programmer.

Pharma Academy

Der er optag til Pharma Academy én gang om året, så hold endelig øje med vores karriereside, hvor du vil kunne finde aktuelle jobopslag. Her vil du kunne uploade dit CV og eksamensbevis eller karakterudskrifter, samt en motiveret ansøgning, hvor du beskriver, hvem du er, hvad der driver dig.

Husk at vedhæfte karakterudskrift og eksamensbevis for din uddannelse. Har du taget en bachelor og kandidatuddannelse, vil vi gerne se karakterudskrifter og eksamensbevis fra begge. Har du endnu ikke fået dit endelige eksamensbevis, så send et udskrift af dine karakterer på studiet indtil videre, og en dato for, hvornår du forventer at få dit eksamensbevis.

Det er et krav, at du har gennemført og afsluttet en videregående uddannelse, når du påbegynder graduateprogrammet. Du er dog stadig velkommen til at sende os din ansøgning i slutningen af studiet, hvis du med sikkerhed vil have afsluttet din uddannelse, når graduateperioden begynder. 

AlfaNordic Academy ønsker at få de bedste indenfor branchen ind i graduateprogrammet. Du kan derfor ansøge, når du er helt nyuddannet og op til 4 år efter. Det er okay, hvis du har fået lidt erhvervserfaring under og efter studiet – vi vil glæde os til at se din ansøgning alligevel. 

For at blive Graduate i Pharma Academy, er det forudsætning at du:

 • Har interesse for lægemiddelproduktion og projektledelse.
 • Ønsker at indgå i projektarbejde eller produktionssupport i life science-industrien. 
 • Har afsluttet din uddannelse indenfor life science-området, f.eks. som kemiingeniør, farmaceut eller anden farmarelateret uddannelse indenfor de sidste 4 år. Du må gerne søge, når du er i slutningen af studiet, men din uddannelse skal være afsluttet inden graduateprogrammet starter.
 • Har opnået flotte akademiske resultater. 
 • Har vist engagement, gå-på-mod og gode samarbejdsevner, f.eks. igennem frivilligt arbejde, et studiejob, sport eller andre fritidsaktiviteter.
 • Det er ligeledes en fordel, hvis du har haft studierelevant arbejde under eller efter studiet, gerne i medicinalbranchen.
 • Er ambitiøs, videbegærlig og struktureret.
 • Har kvalitets- og procesforståelse indenfor lægemiddelindustrien, og kan omsætte teori til praksis.
 • Ser dig selv som en engageret kollega, der brænder for spændende udfordringer.
 • Taler og skriver dansk og engelsk på højt niveau.
 • Har gyldigt kørekort.

Ja, når du har sendt din ansøgning, vil du modtage en bekræftelse på mail om, at ansøgningen er modtaget via vores HR-system.

Vi læser alle kandidaters ansøgninger, CV’er, karakterudskrifter og eksamensbeviser. Derefter udvælger vi dem, som vi gerne vil se til en samtale. Går du ikke videre, får du besked på mail.

Efter 1. runde af samtaler, udvælger vi dem, som vi gerne vil se igen til endnu en samtale. Vi ringer til dig, og giver dig besked, og skulle du få afslag, får du også en begrundelse dertil. Går du videre til 3. runde samtaler, vil du møde både os og en repræsentant for en af de life science-virksomheder, som vi samarbejder med. Vi vil derefter ringe til dig med besked om du bliver Graduate eller ej. Skulle du få afslag, vil vi naturligvis give dig en begrundelse. 

Ja. Hvis du ikke går videre til en samtale, vil du få besked på mail via vores HR-system. Går du videre til samtale, og vi bagefter ikke udvælger dig som kommende graduate, vil du modtage et personligt afslag og en begrundelse. 

Det afhænger af, hvilken kategori af graduateprogrammet, du deltager i: Konsulent eller Specialist. 

 • Konsulent hos AlfaNordic: Ønsker du at prøve kræfter som konsulent, vil din hverdag være præget af arbejde hos forskellige kunder rundt omkring i Danmark (dog primært Sjælland). AlfaNordics kundeportefølje involverer mere end 50 forskellige kunder indenfor life science-industrien. Dine arbejdsopgaver vil være forskellige fra kunde til kunde, og du vil få et generelt kendskab til branchen. 
 • Specialist eller Projektleder: Ønsker du at gøre karriere i en af Danmarks største farmavirksomheder, vil din hverdag være præget af dybdegående indsigt i forskellige processer, som vurderes at ligge langt foran nærmeste konkurrenter. Du vil blive specialist indenfor dit fagområde, og frontløber i den virksomhed, hvor du arbejder de første 2 år. 

Hver 14. dag mødes du men din mentor. Det er en særlig udvalgt kollega i AlfaNordic, der vil følge og vejlede dig under hele forløbet. Overgangen fra studerende til medarbejder kan være svær, og derfor vil vi gerne støtte op om dig og din udvikling, både fagligt og personligt. AlfaNordic består af mere end 60 højt specialiserede medarbejdere indenfor firma- og biotekbranchen. Vi tror på, at effektiv vidensdeling har en synergieffekt, så 2+2 bliver 5. 

Ja, men det skal ikke kun være løn, der driver dig. Vi går efter graduates, som brænder for dét de laver. Sådan er vores konsulenter, og vi tror på, at passion er en afgørende faktor for succes. 

Ja, afhængigt af, hvilken type ansættelse du søger. Pharma Academy graduateprogrammet udbydes i to kategorier:

 1. Der er graduates, der vil udvikle sig i konsulentbranchen, hvor man arbejder på skiftende opgaver for flere forskellige virksomheder. Efter det 2-årige graduateforløb, vil du kunne blive fastansat i konsulenthuset AlfaNordic. AlfaNordics kunder ligger overalt på Sjælland og som graduate i denne kategori, er det ikke afgørende hvor du bor. 
 2. De graduates som ønsker at starte deres karriere i en af Danmarks største medicinalvirksomheder, vil komme til at sidde i en stilling hos en af vores samarbejdspartnere.  Din bopæl vil i nogle tilfælde skulle ligge indenfor en radius af 40 km. fra den virksomhed, hvor du skal have din daglige gang. For at blive optaget til denne kategori, kan det derfor være vigtigt hvor du bor, og om du eventuelt ville være klar til at flytte.

Graduateforløbet strækker sig over 2 år, hvor du arbejder ude i en farmavirksomhed fra dag ét. Igennem jobbet lærer du meget, og hver 3. måned modtager du supplerende undervisning indenfor fagligt relevante emner.   I forlængelse af Pharma Academy graduateprogrammet, vil du kunne blive tilbudt fastansættelse i virksomheden, under forudsætning af, at du fuldfører graduateprogrammet med et tilfredsstillende resultat. 

Pharma Academy Graduate Programme strækker sig over 2 år, hvor traineeforløbet strækker sig over 9 måneder. Du arbejder ude i en virksomhed fra dag ét, i begge programmer, men traineeprogrammet er mere intenst, idet der er hyppigere undervisning, hvoraf en del er selvstudie med bøger, der skal læses i fritiden. I graduateforløbet skal der skrives en hovedopgave med afsluttende eksamen – det skal du ikke på traineeforløbet. Hvis virksomheden har bundet sig for en 2-årig kontrakt, vil du kunne overgå til ansættelse i virksomheden, når du afslutter graduateprogrammet. Der er optag én gang om året til Pharma Academy, mens der er løbende optag på Life Science Academy 5 gange om året. For at gøre det mere overskueligt for dig, har vi udarbejdet denne tabel, hvor du let kan danne dig et overblik over forskellighederne ved de to programmer. 

Kurser

Inde i vores kursusbeskrivelser, vil man kunne finde direkte links til vores samarbejdspartner NemTilmeld. Her vil du samtidig kunne se alle de kurser vi udbyder. Systemet er ganske brugervenligt, og her kan du tilmelde dig alle vores udbudte kurser, nemt og hurtigt. 

Når du har registreret dig, vil du modtage en bekræftelse på email, der fungerer som din “billet” til arrangementet. 

Er du tilknyttet et jobcenter, og vil høre om mulighederne for et tilskud, kan du altid ringe til vores Managing Director, Frank Winther-Hinge på +45 5059 1598.

Tilmelder du dig gennem vores tilmeldingssystem, vil du modtage en bekræftelsesmail, når registreringen er gået igennem. 

Tilmelder du dig gennem et jobcenter, bestræber vi os på at svare så hurtigt vi kan. 

Vi prioriterer at svare alle henvendelser personligt og imødekommende. Op til kurserne, kan vi dog modtage mange henvendevendelser, og der kan derfor forventes lidt ventetid. 

Uanset hvordan du tilmelder dig, vil du dog altid modtage en bekræftelse over mail. 

 

Hvis du bliver forhindret i at deltage på et kursus, som du er tilmeldt, kan du afmelde dig igennem linket i din bekræftelsesmail. Ved tilmelding, bedes du undersøge, hvilke afmeldingskriterier der er til dit kursus, da de kan variere. 

Er du tilmeldt gennem et jobcenter, skal du først tage kontakt til dem, og derefter sende os en mail til vores  Managing Director, Frank Winther-Hinge på mail: fwh@alfanordic.com.

Ja, hvis du selv er forhindret i at deltage, er du velkommen til at overlade dine plads til en kollega. Husk dog at sende os en mail med personens oplysninger, så vi kan opdatere dette i forhold til kursusmateriale og diplom. 

Som udgangspunkt afvikles alle de annoncerede kurser, men i enkelte tilfælde kan vi være nødsaget til at aflyse. Vi bestræber os på, at give besked, så snart beslutningen træffes. I tilfælde af aflysning fra vores side, får du alle pengene refunderet. 

Som udgangspunkt skal du ikke forberede noget, udover at sætte dig ind i den praktiske information, som du modtager i din bekræftelsesmail.

Dog vil enkelte kurser kunne kræve forberedelse inden kursusstart, og i det tilfælde, vil du blive oplyst om det. 

På alle heldagskurser, serveres der en let morgenmad, frokost, samt the, kaffe og forfriskende drikke. Gennem hele dagen, vil der være snacks, frugt og lidt sødt. Vi håber og tror, at du ikke går sulten herfra! 

Hvis du har fødevareallergi, tager vi gerne hensyn til dette, hvis det er muligt. Send en mail med oplysning om din allergi til vores Managing Director, Frank Winther-Hinge på fwh@alfanordic.com.

Nej, ingen af kurserne er inklusiv overnatning. 

Kurserne varetages af specialister og seniorkonsulenter fra AlfaNordic A/S samt tilknyttede samarbejdspartnere. Alle er uddannede og har mange års erfaring indenfor deres felt. Undervisningen vil som oftest blive tilrettelagt som en kombination af teori, praktiske øvelser og eksempler fra hverdagen. 

Ja, hos AlfaNordic Academy afvikler vi også firmatilpassede kurser. Tag gerne et kig i vores kursusudbud, og lad dig inspirere. Vi udvikler altid de firmatilpassede kurser i samarbejde med den enkelte virksomhed, så forventningerne afstemmes.

Du er altid velkommen til at kontakte vores Managing Director, Frank Winther-Hinge på telefon +45 5059 1598 eller på mail fwh@alfanordic.com.

Ja. Uanset om du deltager på åbne eller firmatilpassede kurser, vil du altid modtage et kursusbevis. 

Ja, nogle af kurserne udbydes også på engelsk, f.eks. GMP-kurserne. De firmatilpassede kurser kan også afholdes på engelsk, hvis dette ønskes. 

Finder du ikke det du søger i vores kursuskatalog, er vi åbne overfor en dialog, hvor du eventuelt kan sammensætte forskellige kurser til et forløb.

Er du en virksomhed, udbyder vi også firmatilpassede kurser, hvor vi i fællesskab skræddersyer et kursusforløb der passer til jeres behov. 

Du er altid velkommen til at kontakte vores Managing Director, Frank Winther-Hinge på telefon +45 5059 1598 eller mail fwh@alfanordic.com.

Du er altid velkommen til at kontakte os med forslag til nye kurser. 

Hvis du ikke umiddelbart finder det du søger, er du altid velkommen til at tage fat i vores kursusansvarlige, til en snak om forskellige muligheder, der kunne være relevante for dig. 

Vi er i gang med at udvikle vores platform, så vi ligeledes kan tilbyde undervisning online. Vi glæder os til at præsentere det for jer, i den nærmeste fremtid. 

Hvis kurset er fuld booket, er du velkommen til at blive skrevet på venteliste. Vi kontakter dig efterfølgende, hvis der bliver plads. Dette gøres ud fra “først-til-mølle”-princippet. Vi kan kontakte dig helt frem til dagen før kurset afholdes, hvis der bliver en plads ledig. Selvom du står på venteliste, er du i din gode ret til at takke nej til pladsen. Det er gratis at blive skrevet på ventelisten.  
Står der mange på ventelisten, opretter vi gerne endnu et hold. 

Alle nye kurser lægges op på hjemmesiden under kurser, og vises i kalenderoversigten, der kan findes på AlfaNordic Academys forside og på selve kursussiden.

Derudover skal du være velkommen til at følge os på LinkedIn, hvor vi jævnligt laver nyheder om de kurser vi udbyder.

Har du flere spørgsmål angående vores kurser, er du altid velkommen til at kontakte vores Managing Director, Frank Winther-Hinge:

T: +45 5059 1598

E: fwh@alfanordic.com

Vi benytter os af cookies for at generere statistik samt optimere brugervenligheden og funktionaliteten. 
I vores cookiepolitik kan du finde mere information om vores brug af cookies og hvordan man sletter eller blokerer disse. 
Hvis du ikke aktivt foretager et valg, men fortsætter med dit besøg på vores hjemmeside, samtykker du til vores anvendelse af cookies.